Menachem Begin Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. cod – D539-039 – 26/08/1977
(Aceasta fotografie a fost primita la comanda) Ezer Weizman, Shimon Peres, Nicolae Ceausescu, Stefan Andrei. 1 februarie 1985 Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. Cod: D116-015
(Aceasta fotografie a fost primita la comanda) Yitzhak Shamir Shulamit, Nicolae si Elena Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Ayalon Maggi. cod – D476-088 – 18/08/1987
Shimon Peres PM si Nicolae Ceausescu – Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Saar Yaakov. 1985. cod – D345-116 – 20/02/1985<
Yitzhak Shamir Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Ayalon Maggi. cod – D476-087 – 18/08/1987
Golda Meir Ceausescu. Sursa Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. 1974. cod – D701-078 – 05/05/1972
Sotii Ceausescu, Golda Meir, Gheorghe Maurer. Sursa Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. cod – D82-024 05/05/1972
Menachem Begin Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. cod – D181-002 – 26/08/1977
Menachem Begin Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. cod : D101-010. 26/08/1977 
Yitzhak Shamir Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Ayalon Maggi. cod – D107-082 – 18/08/1987
Menachem Begin Ceausescu. Sursa: Arhivele Nationale ale Israelului. Fotograf: Milner Moshe. cod – D539-040 – 26/08/1977

 Elena si Nicolae Ceausescu, Amsterdam 12 aprilie 1973

Regina Juliana Nicolae Ceausescu Amsterdam 1973 

Regina Juliana vizita in Romania mai 1975 

Nicolae Ceausescu 11 aprilie 1973 Olanda Amsterdam

 Sotii Ceausescu Olanda 1973 la fabrica Fokker

Elena Ceausescu impreuna cu printesa Beatrix (din 1980 regina) 1973 

Elena Ceausescu impreuna cu primarul Amsterdam Ivo Samkalden 1973
Nicolae Ceausescu cu regina Juliana, Amsterdam 1973

 

Elena Ceausescu si printesa Bearix (din 1980 regina) 1973 Amsterdam 

Ceausescu Amsterdam 1973 

Sotii Ceausescu 1973 Amsterdam 

Sotii Ceausescu dineu 1973 Amsterdam 

Sotii Ceausescu familia regala olandeza 1973 

Ceausescu Casa Senatului olandez 11 aprile 1973 

Ceausescu regina Juliana si printul Bernhard

Sotii Ceausescu Olanda 1973 

Sotii Ceausescu vizita in Olanda la fabrica de avioane Fokker 

Ceausescu in Olanda 1973 

Ceausescu Olanda 1973 

Regina Juliana vizita in Romania 1975 Emil Bobu si sotia sa

Ceausescu Olanda 1973 

Nicolae si Elena Ceausescu sosire in Olanda 10 aprilie 1973 

 Ceausescu vizita in Olanda 12 aprilie 1973

Sotii Ceausescu si familia regala olandeza 1973 

Ceausescu in Olanda 1973 

Ceausescu Amsterdam 

Ceausescu regina Juliana 1973 Amsterdam

 

 Nicolae Ceauşescu, de 15 ani preşedinte cu sceptru regal 28 martie 1974 

 Nicolae Ceausescu s-a intalnit cu Yitzhak Shamir, Menachem Begin, Ezer Weizman, Shimon Peres

Ceausescu cu printesa Sonja, Astrid, Regele Harald al V-lea al Norvegiei la Oslo

Jimmy Carter and Nicolae Ceausescu of Romania sign a Joint Declaration of Cooperation 13 April 1978

Nicolae Ceausescu Gerald Ford 5-12-1973

 Arrival ceremony for President Ceausescu of Romania, south balcony of the White House 12-4-1973

Nicolae Ceausescu alaturi de Willy Brandt 1973 Germania 

 Le Figaro: Parodia de proces a Ceauşeştilor, moştenirea unei ţări zgârcite cu amintirile

Ytzhak Shamir impreuna cu Nicolae Ceausescu 1987 

Ceausescu Hosni mubarak 

Ceausescu Anwar Saadat 

Rosalynn Carter Elena Ceausescu 

 ELENA CEAUSESCU CU ACTRITA AMERICANCA SHIRLEY TEMPLE

 

În urmă cu 20 de ani epoca Ceauşescu se încheia cu împuşcarea cuplului dictatorial în urma unei "parodii" de proces. Aceasta este moştenirea unei Românii postcomuniste zgârcită cu amintirile, scrie "Le Figaro", în ediţia de astăzi.

"Chiar dacă nu o mărturiseşte, Dan Voinea, ştie că pe 25 decembrie 1989, a devenit o marionetă a istoriei. Avea atunci 39 de ani şi era judecător de instrucţie. În ziua aceea de Crăciun, generalul Stănculescu, ministrul Apărării în abia formatul Front al Salvării Naţionale, care a preluat puterea după înlăturarea comuniştilor, i-a telefonat pentru a-i cere să participe la judecarea dosarului cuplului dictatorial, aflat în arest la Târgovişte", scrie trimisul special al publicaţiei franceze,  Arielle Thedrel.
La procesul în care avea să se decidă excutarea tovarăşului Ceauşescu şi a soţiei sale, au participat: doi avocaţi ai apărării, numiţi din oficiu, doi judecători, un grefier, "doi reprezentanţi ai poporului" şi un militar care filma.

"Dacă Ceauşecu nu era împuşcat în '89, acum era sigur senator"

"Eu mă aşteptasem la un proces în adevăratul sens al cuvântului, însă oameni sus puşi doreau capul Ceauşeştilor. Nimeni nu mi-a spus că vor fi împuşcaţi imediat după", declară Dan Voinea.

În total, procesul în care s-a decis executarea cuplului dictatorial a durat o oră. "Ceauşeştii au refuzat să facă apel. Au fost conduşi în curtea cazematei. Trei soldaţi au executat pe loc sentinţa", îşi aminteşte Voinea.

Fostul procuror militar declară că moartea tiranilor nu a servit la nimic. Nomenclatura comunistă "a confiscat revoluţia". Adaptaţi la noile vremuri, foştii comunişti deţin şi astăzi puterea economică şi politică în România. "Dacă nu ar fi fost împuşcat în 1989, Ceauşescu ar fi fost astăzi senator", adaugă cu ironie Voinea.


Dosare dispărute


Muzicologul Ladislau-Antoniu Csendes, care conduce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), afirmă că acest organism deţine, în prezent, aproximativ 90% din arhiva vechii Securităţi. Ţine însă să precizeze că acestă estimare este, de departe, una optimistă.

CNSAS a fost creat în 1999, însă a devenit funcţional, cu adevărat abia după preluarea puterii, în urma alegerilor din 2004 de către preşedintele Traian Băsescu.

Securitatea era un stat în stat. Pentru ea lucrau milioane de informatori, stabilise reguli absurde menite să convingă populaţia că fiecare mişcare era controlată şi supravegheată de ea. Puţinii disidenţi erau condamnaţi fie la exil, fie la domiciuliu forţat.

Istoricul Marius Oprea este absolut convins ca multe dintre dosare vechii Securităţi au dispărut. Istoricul refuză să creadă că o "maşinărie birocratică tentaculară, precum Securitatea, chiar mai paranoică decât sora ei est-germană, Stasi", a lucrat mai puţin bine decât aceasta.

"Arhivele Stasi reprezentau 160 de kilometri liniari şi ştim că la momentul căderii zidului Berlinului, agenţii săi au distrus 20 de kilometri în două luni. Vă puteţi imagina ce s-a putut face aici în 10 ani", a declarat Oprea, care conduce Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Mungiu a realizat "Amintiri din Epoca de Aur" deoarece "comunismul a ajuns o abstracţie în România"


Într-o ţară fără tradiţii democratice, Cristian Mungiu s-a înhămat la realizarea unui film, "Amintiri din Epoca de Aur", deoarece "în România, comunismul a ajuns o abstracţie". "Nimeni nu se simte responsabil de ce s-a întâmplat în trecut: Toată lumea preferă să creadă că singurul vinovat este Ceauşescu, iar el este oricum mort", a justificat Mungiu realizarea lung-metrajului "Amintiri din Epoca de Aur".

Iliescu, un ideolog marxist fără remuşcări

La 79 de ani, Ion Iliescu, fost şef de stat, vorbeşte ca un adevărat ideolog marxist fără remuşcări. În iunie 1990, Iliescu făcea apel la minerii din Valea Jiului pentru a-i "calma" pe studenţii care protestau în Piaţa Universităţii din Capitală. Aceste "mineriade" s-au încheiat cu 60 de morţi şi sute de răniţi. Un proces menit să determine rolul jucat de Iliescu în cadrul acestor evenimente, nu a făcut altceva decât să-l "albească" pe fostul şef de stat, continuă "Le Figaro".

De asemenea şi fostul responsabil cu afacerile externe ale Securităţii, generalul Nicolae Pleşiţă, a fost îngropat cu toate onorurile în momentul în care a decedat la 80 de ani  într-un spital bucureştean. Pleşită a făcut obiectul mai multor anchete judiciare pentru atentatul din 1981 care a vizat sediului din Berlin al postului de radio Europa Liberă.

Băsescu, a ocupat în comunism un post la care doar oamenii "siguri" aveau acces

Cotidianul francez scrie că postul ocupat de actualul şef de stat, Traian Băsescu, în timpul regimului comunist, de şef al Agenţiei româneşti pentru navigatie la Anvers, era un post la care aveau acces doar oamenii considerati «siguri» de regim.

O comisie condusă de istoricul Vladimir Tismăneanu i-a cerut preşedintelui Băsescu revizuirea în scădere a pensiilor ofiţerilor poliţiei politice din perioada comunistă. Cerea comisiei a rămas fără răspuns, ca şi cum şi pentru preşedintele Băsescu este mai bine că regimul comunist să rămână o "abstracţie", încheie jurnalistul francez.

 

Ceusescu in Disneyland  

Dezvaluiri socante ! Victor Stanculescu:

Pe 26 decembrie 1989, s-a semnat decretul pentru infiintarea tribunalului militar exceptional, dupa ce lumea a fost sigura ca e adevarat ca sotii Ceausescu sunt morti”

“Are Stoenescu o proba extraordinara. Domnul Stoenescu are un document devastator pentru toata propaganda care s-a facut in jurul faptului ca Ceausestii trebuiau executati ca sa taca teroristii”, a adugat redactorul sef al ziarului Adevarul, Grigore Cartianau. “La Comitetul Central s-a tras de pe Palatul Regal, unde nu se tragea in balcon niciodata, unde Iliescu mai tinea cate un discurs din cand in cand. La Televiziunea Romana s-a tras din cateva vile din apropiere unde aveau acces anumiti securisti vaduti.

Dar s-a tras mai ales din blocul sovietic, aflat in apropiere de Piata Charles de Gaulle, zona Aviatorilor, din Capitala”, a adaugat Grigore Cartianu. Blocul sovietic a fost evacuat inca din 9 decembrie 1989 “In 9 decembrie 1989 din acest bloc au fost evacuate familiile reprezentantei sovietice. Femeile si copiii, cu bagaje, mobila, cu tot s-au mutat din cladire. In timpul evenimentelor, o subunitate a armatei romane a fost trimisa sa cerceteze cladirea intrucat se tragea din ea”, a declarat Stoenescu. Infiintarea Tribunalelor Militare Extraordinare In Monitorul Oficial de miercuri 27 dec 1989, la doua zile dupa executarea Ceausestilor, a fost publicat un comunicat al lui Ion Iliescu pentru infiintarea Tribunalelor Miliatre Extraordinare.

Ceea ce arata practic ca Tribunalul care l-a judecat pe Ceausescu nu avea legitimitate.

Aceasta este prima semnificatie. In fiecare casa, un mort pe masa A doua semnificatie a acestei decizii se leaga de necesitatea infiintarii acestor tribunale. Potrivit documentului, desi cuplul Ceausescu fusese executat, “actiunile teroriste ale unor elemente izolate avand ca urmari pierderi de vieti omenesti si distrugeri materiale” continuau. Fragmentul caruia istoricul Alex Mihai Stoenescu i-a dat citire a fost preluat din comunicatul CFSN al lui Ion Iliescu din 27 decembrie, la doua zile dupa ce acesta a spus ca fenomenul terorist incetase.

xyz

Vezi minutul 02:35 

 
Make a Free Website with Yola.